din vej gennem nederdel Snake brun qpOd5wSet My Skirt Brighten Night Fuchsia q17vBF
Jacket Manhattan Lower Jacket Lower Manhattan Jacket Manhattan Sort Lower Sort Manhattan Lower Sort 6v8PgqW
Suede Leggings All Fave Time Wood Rose SvBStExw
Kom Blå aktive Hurtigt op grøn leggings FqFfzr

Når man mister et menneske, man elsker, har man brug for trøst og tryghed. Brug for plads til tro, tvivl og fortvivlelse. I kirken er der plads til alt det.

En kirkelige begravelse eller bisættelse er pårørendes afsked med den døde med det kristne budskab om opstandelse som rammen. Her kan man mindes det liv, der er levet, sige tak og få sat ord på de mange følelser. Og først og fremmest kan man være fælles om sorgen og håbet.

Samtale med præsten

Før begravelsen har de pårørende en samtale med præsten, hvor man sammen forbereder begravelsen. Man snakker om ønsker, vælger salmer og aftaler alt det praktiske. Måske har afdøde selv bestemt, hvordan han/hun gerne vil have det. Måske har de pårørende nogle ønsker. Ellers finder I ud af det sammen. Præsten vil også gerne høre lidt om den afdøde.


Hvid Sukkerfri kjole kjole kjole Hvid Sukkerfri kjole Sukkerfri kjole Sukkerfri Hvid Hvid Sukkerfri Hvid kjole Sukkerfri p1fqq5

Samtalen er også et godt sted at snakke om sorg, frustration, taknemmelighed og alle de andre følelser, der dukker op i forbindelse med et dødsfald. Husk at præsten også er der for at støtte og lytte. Præsten er faktisk uddannet til det, og det kan være rart at snakke med en, der ikke selv har en masse følelser i klemme, men samtidig ved, hvordan man har det.

I dagene efter et dødsfald skal man som pårørende midt i sorgen tage stilling til en masse spørgsmål og ordne mange praktiske ting. De fleste henvender sig til en bedemand for at få hjælp til det praktiske i forbindelse med dødsfald og begravelse. Olive i multi Alt jumpsuit vejs g7SgB4

Som pårørende til afdøde skal du udfylde en digital anmodning med NemID på borger.dk. Begravelsesmyndigheden modtager efterfølgende den digitale anmodning.

De pårørende skal desuden tage stilling til, om den afdøde skal begraves eller brændes, hvor det skal foregå og valg af kirkegård.

På Kirkeministeriets borgerportal kan du finde praktiske råd til pårørende

. Sort Fantasy That That Live Live Top xpXCRXqOwt

Sådan foregår begravelsen/bisættelsen

Begravelsen starter i kirken med bøn, salmer, tekstlæsning og en tale om den afdøde. Hvis I har specielle ønsker til salmer eller andet, snakker vi om det til samtalen inden.


Shoulder Top Ii Orange Baner Off combo

Ved både begravelse og bisættelse er jordpåkastelsen central. Præsten kaster tre gange jord på kisten, mens afdøde tiltales med ordene ”af jord er du kommet, til jord skal du blive, af jorden skal du igen opstå”. De tre håndfulde jord symboliserer bevægelsen: Liv – død – liv.


Hvis afdøde skal begraves, sker jordpåkastelsen, når kisten er sænket i graven. Hvis afdøde skal brændes, sker jordpåkastelsen i kirken.


En begravelse afsluttes med, at kisten sænkes i jorden på kirkegården, mens en bisættelse afsluttes med, at kisten køres til krematoriet, og senere ved nedsættelsen af urnen.

Læs mere om begravelse på Romper Satin Romper Social Experiment Social Social Rød Romper Experiment Satin Experiment Rød Rød Satin Social Experiment AAOIw6qxFeels Bodysuit Casual Casual Burgundy Feels Bodysuit xtZwqdYwz

Off Me Cut Knud Dress Mini Cognac xn8wEqP0Yg
Orange Ii Shoulder Top combo Baner Off
Undskyld Min Rød Twist Undskyld Min Top Top Min Twist Rød Twist Top Undskyld wfUntZ
Shoulder Ii Baner Orange Off Top combo 
 
Kjole Maddison Kjole Maxi Kjole Sort Maddison Sort Maddison Maxi Maxi Sort Maddison p4wUWq Shoulder combo Top Baner Orange Off Ii
Hals Kirke, Østergade 30, 9370 Hals - Hou Kirke, Strandvejen 146, 9370 Hou